Waarom de "Jetje"?

De "Jetje"!


Er valt veel buiten de boot of het is "VERBODEN!"

De jetje of gewoon "jetje"  is een magazine voor mensen met interesse in modelwerk, fotografie en andere onderwerpen in de beeldende kunst. En dan met name de combinaties daarvan zoals fotomodel, kunstfotografie of kunstmodel.

Kortom, de categorieën die nu vaak buiten de boot vallen. Daarnaast is het zo dat het plaatsen van fotomateriaal steeds meer op problemen stuit. De geldt met name op de zogenaamde social media.

Om hier een antwoord op te geven heb ik de "jetje" opgezet. Een wekelijks magazine, dat zich geheel gaat richten op bovenstaande kunstvormen. Naast de jetje bestaat er ook nog de Jetjeplus, de 18-plus versie van de Jetje.  Voor de Jetje geldt dat je een uitgeprinte versie in principe overal moet kunnen laten liggen.


Commercieel of non-profit?

Ik heb bij de Jetje gekozen voor een laagdrempelige opzet.  De kunstwereld heeft de naam dat er qua prijzen sprake is van een extreem niveau. Wat vooral veroorzaakt wordt omdat het juist de bijzondere prijzen die op veilingen etc worden geboden zijn die  de kranten en andere media halen. Wat niet betekent dat veel verdienen in de kunst overal de norm is. Maar goed, de Jetje is dus heel laagdrempelig.
Ik heb helemaal geen zin in een bedrijfsmatige aanpak. Zonder kan het ook. 

Wie ben ik dan?

Ik heb dus geen bedrijf, er zit geen uitgeverij achter, geen reclamebureau zoals gebruikelijk in de kunstwereld, alleen een gedreven model dat een keer een daad wil stellen. Noem het maar een langzamerhand uit de hand lopende hobby. Ik ben en blijf gewoon "model Henriëtte".

Bij voorkeur wel een beetje kostendekkend

Dat betekent dat ik iedereen die iets artistieks wil laten zien of iets aan een grote gerichte groep belangstellenden duidelijk wil maken, daar in de "Jetje" de mogelijkheden voor gaat krijgen. Daarom heb ik gekozen voor een benadering van "bij voorkeur een beetje kostendekkend". Zeker in het begin zal het best zoeken zijn om kostendekkend te werken. Nou ja, een hobby kost geld.

Je gaat geen factuur van mij krijgen

Maar je gaat in het blad of op deze website geen prijslijst vinden. Ik werk puur met donaties om de kosten te dekken. Ook aan vermelding in het blad, plaatsing van foto's, teksten, advertorials en dergelijke zijn geen kosten verbonden. Je zult van de "jetje" geen factuur gaan krijgen. Hoe je altijd een bijdrage kunt leveren vind je terug in het blad.

Donatiemodel

Ik heb in een vroeger bedrijf goede ervaring opgedaan met een donatiemodel. Ik verricht een dienst voor je, bijvoorbeeld het plaatsen van een serie foto's en je maakt op een rekeningnummer een bedrag over dat waarvan je vindt dat het wel passend is. Iedereen die wel eens betaald heeft voor plaatsing van foto's in tijdschriften, voor het plaatsen van grote of kleine advertenties  weet wel ongeveer wat je daarvoor betaalt. Kortom, ik vertrouw er op dat het donatiemodel ook hier voldoende op zal gaan brengen om uiteindelijk de kosten te gaan dekken.